Alhambra uitverkocht?

door Chantal
Alhambra uitverkocht

Ik zit achter mijn laptop in de huiskamer van het hostel in Malaga. Naast me hoor ik twee jongens over het Alhambra in Granada praten, het fort uit de tijd van de Moren dat ik over een paar dagen ook van plan ben te bezoeken. Ik besluit alvast even op de website te kijken of ik online een entreeticket kan bestellen. Wanneer ik op ‘Compra de entradas’ klik, verschijnt er een klein kalendertje waarop alle dagen van de rest van de maand in het rood gekleurd zijn. Tegen beter weten in probeer ik alsnog op de een van de dagen te klikken. Uitverkocht, hoe kan dat nou?!

Zijn de kaarten voor het Alhambra op de website uitverkocht?

Ik stuur een mailtje aan mijn hostel in Granada en krijg al snel een mailtje terug dat het Alhambra vaak al weken van te voren is uitverkocht en dat ik om 7 uur ’s ochtends (!) in de rij voor de deur moet gaan staan en zo misschien nog een last-minute kaartje kan bemachtigen. De moed zakt me in de schoenen. Gelukkig blijken er na flink wat research op Google wel degelijk andere opties te zijn en hoef ik het Alhambra tot mijn grote opluchting niet te missen.

Kijk of er online kaarten beschikbaar zijn voor de ‘Doble Oro’
Er bestaan twee soorten Doble Oro kaarten; een normale Doble Oro (€19,65) en Doble Oro Night met een ‘night visit’ aan het Alhambra (€14,65 excl. Generalife). Dit ticket geeft je niet alleen toegang tot het Alhambra maar ook tot verschillende traditionele huizen in het Albaicin.

Kijk of er losse kaarten beschikbaar zijn
Kijk op de website of er nog kaarten zijn voor de night visit, ‘Alhambra at night palaces’ (€8 excl. Generalife). Boek daarna apart een bezoek aan het Generalife.

Koop een Granada Card
De Granada kaart is een kaart die je voor €40 toegang geeft tot meerdere attracties in Granada waaronder het Alhambra. Wanneer je de kaart online bestelt, kun je aangeven wanneer je het Alhambra wil bezoeken en zie je direct of er nog beschikbaarheid is.

Bezoek de Libreria Alhambra
Zijn er online helemaal geen kaarten meer beschikbaar? Ga naar de Libreria Alhambra in Calle Reyes Católicos 40. Zijn hebben soms nog kaarten die niet zijn opgehaald door mensen die hebben gereserveerd.

Boek een tour met gids
Vind je het niet erg om wat meer te betalen, kies dan voor een tour met gids. Op deze manier kun je bijna altijd nog op korte termijn het Alhambra bezoeken, afhankelijk van de organisatie die je kiest betaal je €40/€50 per persoon.

Ga ‘s ochtends in de rij staan
Zijn er echt geen kaarten meer beschikbaar of wil je niet extra betalen voor de Granada kaart of een tour, ga dan ’s ochtends voor het Alhambra open gaat (08:00) in de rij staan voor de ingang. Met een beetje geluk kun je zo alsnog een kaartje bemachtigen. Maar verwacht niet dat je de enige bent, vaak is het rond 07:00 al aardig druk.

Wat voor kaartje je uiteindelijk ook hebt, zorg er altijd voor dat je op tijd bij de ingang van de Nasrid Palaces bent, elk toegangsbewijs heeft namelijk een specifieke tijd waarop je deze paleizen kan bezoeken.

Mijn verblijf in Granada boekte ik via Airbnb. Een superfijne website die ik regelmatig gebruik om een appartement of kamer te boeken. Lees meer over mijn ervaringen met Airbnb in Wat is Airbnb en hoe werkt het? Als je via deze link boekt, krijg je €30 korting op je eerste boeking.

Lees meer

6 reacties

FDB september 13, 2015 - 10:41 am

Erg nuttig advies! Dank je!

Reply
Alleenopreis september 14, 2015 - 8:31 pm

Graag gedaan! Is het je gelukt kaartjes te bemachtigen?

Reply
Amber augustus 11, 2018 - 8:51 am

We hadden ons er al bij neergelegd dat we te laat waren voor het boeken van kaarten voor het Alhambra, helaas al uitverkocht… Uiteindelijk zijn we jouw site tegengekomen en hebben we nu via de Granadacard toch nog een bezoekje kunnen boeken! 🙂 Heel handig artikel, dankjewel!

Reply
Alleenopreis augustus 12, 2018 - 8:20 am

Wat goed! Leuk om te horen Amber 🙂

Reply
Ingrid oktober 13, 2019 - 11:57 am

Wij zijn er vanochtend geweest voor evt. een kaartje maar er worden geen kaartjes meer aan het loket verkocht. Het heeft dus geen zin om vroeg te komen want ze verkopen de kaartjes alleen online.

Groetjes Ingrid

Reply
Alleenopreis oktober 14, 2019 - 8:45 pm

Bedankt voor je reactie Ingrid!

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.