Alleen op stedentrip

door Dionne
Alleen op stedentrip
Dionne
Laatste berichten van Dionne (alles zien)

Vaak struin ik internet af op zoek naar een goede deal. Ik vind het heerlijk om te reizen en er zijn zo veel steden die ik graag een keertje wil bezoeken. Omdat ik redelijk vaak reis, heb ik niet altijd iemand om samen mee te gaan. Hierdoor reis ik regelmatig alleen en dat vind ik niet erg. Vooral aan het begin kreeg ik weerstand uit mijn omgeving. Mensen vroegen zich af wat ik in hemelsnaam ging doen zo in mijn eentje? Daarnaast vond een grote groep het ook gek en een klein deel zou het nooit durven. Iets wat ik maar moeilijk kan voorstellen. Wil je binnenkort ook eens alleen op stedentrip? In deze blogpost deel ik mijn tips.

Zes tips voor een stedentrip alleen

Stap over de drempel heen
Als je je bedenkt dat je alleen op reis wil, is het belangrijk dat je ervoor openstaat en over de drempel heen gaat. Het is een stap uit je comfort zone. Iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan, is altijd spannend maar achteraf valt het meestal heel erg mee.

Sta ervoor open
De eerste keer alleen uiteten vond ik ook een beetje gek. Je hebt het gevoel dat iedereen je aankijkt en denkt dat je eenzaam bent. Onzin. Zodra je in het buitenland bent, zie je regelmatig allerlei mensen alleen zitten en daar is niets mis mee. Als je alleen bent én er voor open staat, ontmoet je veel sneller mensen. Mensen spreken je sneller aan en zelf stap je ook sneller op mensen af. Alleen dit moet je wel willen.

Slaap in hostels of gezamenlijke AirBnb’s
Als ik alleen reis, slaap ik vrijwel nooit in een hotel. Simpelweg om de reden dat het én duur is én omdat je dan ook geen andere mensen leert kennen. In een hostel slaap je meestal met meerdere mensen op een kamer, waardoor je al sneller aanspraak hebt. Daarnaast vind ik het interessant om de reisverhalen van andere mensen te horen. In Sevilla sliep ik via Airbnb in een studentenhuis met 20 mensen. Dan weet je zeker dat het gezellig is.

Ga op excursies
Elke stad die je bezoekt heeft excursies. Ga op zoek naar een aantal dingen die je leuk vindt en boek ze. Ook dit is een manier om nieuwe mensen te leren kennen. En wil je ergens een foto van maken? Je kunt altijd een omstander vragen en zelfontspanner bestaat nog steeds en is rete handig.

Alleen op stedentrip

Ontdek de hotspots van de stad
Via social media kun je heel eenvoudig op zoek naar hotspots. Op welke plekken zijn veel mensen? Waar wil je naar toen? Daarnaast is het ook een ideale manier om een oproep te plaatsen en nieuwe mensen te leren kennen. Ik plaatste tijdens mijn reis door Spanje regelmatig een oproep om samen te lunchen of foto’s te maken en zo leer je snel nieuwe mensen.

Alleen zijn is ook niet verkeerd
Het is heerlijk om in je eentje door de stad te lopen en je eigen plan te trekken. Niemand waar je rekening mee hoeft te houden en alleen maar dingen doen die jij leuk vind. Ideaal toch?

In 2012 ging ik voor het eerst alleen op reis. Ik was toen 20 jaar. Klinkt misschien jong, maar dat viel reuze mee. Ik ging namelijk op taalreis in Alicante. Ik ging er naar school en sliep in een studentenhuis. Een geweldige tijd! Daarnaast: internationale vrienden heeft iets speciaals. Ook al spreek je elkaar een jaar niet, als je elkaar weer ziet voelt het heel vertrouwd. Iedereen zou een keer alleen op vakantie moeten gaan. Ga jij wel eens alleen op vakantie of stedentrip?

Meer weten over Dionne? Volg haar blog Diolifestyle.nl

Op zoek naar inspiratie voor mooie bestemmingen? Lees 18 leuke stedentrips in Europa.

Lees meer

2 reacties

Mariska juni 26, 2017 - 6:07 pm

Bedankt voor je inspirerende verhaal. In april in m’n eentje naar Nieuw Zeeland geweest en dat vond ik echt geweldig. Bij in je eentje een stedentrip doen had ik nog niet zo stil gestaan… maar nu dus wel dankzij jou. Net een hostel geboekt in Berlijn 😃!

Reply
Alleenopreis juni 27, 2017 - 8:09 pm

Wat leuk Mariska! Veel plezier in Berlijn! 🙂

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.