Alleen op vakantie naar de zon

door Chantal
alleen op vakantie naar de zon

Wat is er fijner dan even ontsnappen aan de regen en kou in Nederland? Als echte strandliefhebber én eersteklas koukleum ga ik vaak alleen op vakantie naar de zon. Regelmatig struin ik het internet af op zoek naar goedkope tickets. Lekker een weekje, of langer, ertussenuit. Helemaal tot rust komen op het strand of juist een actieve vakantie met veel fietsen en wandelen; ik vind het allebei heerlijk.

Alleen op vakantie in Europa

Om de zon op te zoeken hoef je natuurlijk niet altijd ver weg. In het zuiden van Europa in landen als Turkije, Griekenland, Portugal, Italië en Spanje schijnt de zon in het voor- en najaar nog volop!

Spanje staat voor mij absoluut op nummer één. Hoeveel keer ik hier inmiddels op vakantie ben geweest weet ik niet meer precies, ik denk een keer of tien. Ik ben vooral gek op de regio Andalusië; er is zo veel moois te zien, overdag is het er heerlijk relaxed en ’s avonds komt alles tot leven. Italië vind ik ook een prachtig land. Afgelopen jaar bezocht ik vier hele verschillende plekken: Sardinië, Zuid-Tirol, Venetië en Sicilië. Een andere fijne plek waar ik vorig jaar op vakantie ging, was de Algarve in Portugal. Ik was enorm onder de indruk van de mooie stranden hier! Bovendien overnachtte ik een heel gezellig hostel waar ik veel leuke mensen leerde kennen. Ben je toe aan even helemaal niets? Dan raad ik je aan het blog over mijn ‘all inclusive’ vakantie naar Bodrum in Turkije te lezen.

alleen op vakantie portugal

In de winter is het iets moeilijker om de zon op te zoeken. In februari ging ik bijvoorbeeld naar Malta en ondanks dat het hier lekker zonnig was, had ik meestal wel gewoon een winterjas aan. In het zuiden van Spanje in bijvoorbeeld Malaga of Sevilla kan je vaak nog wel in een t-shirtje genieten van de middagzon en met een beetje geluk zelfs een dagje naar het strand, maar dat is absoluut geen zekerheid. De grootste kans op mooi weer in Europa heb je op de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep heeft door haar ligging ten westen van Marokko eigenlijk het hele jaar goed weer. Zo ging ik in november op stedentrip naar Las Palmas de Gran Canaria, de hoofdstad van Gran Canaria. De gezellige stad, het mooie weer en het strand waren een perfecte combinatie!

Low cost airlines

Omdat ik altijd op zoek ben naar een goede aanbieding, vlieg ik graag met lowcost airlines als Ryanair, Easyjet, Transavia en Vueling. Dat de service niet veel voorstelt, maakt mij niet zo veel uit. Ik ken de regels en vlieg vaak alleen met handbagage om op de kosten te besparen. Zo ben ik met Vueling een keertje voor €9,99 (enkele reis) naar Gran Canaria gevlogen, met Ryanair voor €70 retour naar Sardinië en zelfs een keer voor €2,99 (enkele reis) vanaf Charleroi in Brussel naar Bologna. Op de ticketprijzen vanaf dit laatste vliegveld moet je je trouwens niet verkijken. Het is niet makkelijk om er te komen en met het openbaar vervoer kost het je al gauw een hoop geld waardoor het vaak toch goedkoper is om vanuit Nederland te vertrekken. Wel kan het vaak flink schelen om vanaf Eindhoven te vertrekken in plaats van Amsterdam.

alleen op vakantie italie

Alleen op vakantie buiten Europa

Heb je wat langer vakantie en meer te besteden? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om buiten Europa de zon op te zoeken. Dat maakt het gelijk een stuk makkelijker, want in Azië, Midden- of Zuid-Amerika of Afrika is er altijd wel een plek te vinden waar de zon schijnt! Let er wel op dat het geen regenseizoen is. Populaire winterzon bestemmingen zijn Thailand, Mexico of wat dichterbij Kaapverdië en Egypte. Benieuwd welke bestemmingen buiten Europa ik aanraad voor een vakantie alleen? Lees dan Alleen reizen: 6 ideale bestemmingen.

Kosten

Helaas is alleen op vakantie gaan vaak duurder dan met z’n tweeën. Meestal ben je het goedkoopst uit wanneer je je vlucht en accommodatie los boekt. Ook als je een auto huurt, ben je in je eentje natuurlijk relatief meer geld kwijt maar op veel plekken kun je ook prima met de bus reizen. Een goede manier om een beetje op de kosten te letten als je alleen reist, is overnachten in een hostel of Airbnb met keuken. Zo kun je nog eens een keertje zelf koken of in ieder geval wat boodschappen in de koelkast bewaren voor het ontbijt.

Ga je voor het eerst alleen op reis? Lees dan ook Solo reizen voor dummies

Alleen Backpacken Thailand

Hostels en Airbnb

Zelf slaap ik vaak in hostels als ik alleen op vakantie ga, omdat je er makkelijk andere mensen ontmoet en hostels vaak wat betaalbaarder zijn. Zeker wanneer je voor een slaapzaal kiest. Ben je op zoek naar wat meer privacy en dus een eigen kamer, dan is Airbnb ook een goede optie. Als je een privékamer kiest deel je de woning met iemand anders en ben je dus niet helemaal alleen. Lees de reviews door om te kijken of de host een beetje sociaal en gastvrij is. In hotels zijn mensen vaak erg op zichzelf gericht dus dit is niet de beste plek als je op zoek bent naar wat aanspraak.

Heb je niet eerder in een hostel geslapen en ben je benieuwd of het iets voor je is? Lees het artikel Wat is een hostel? waarin ik acht vragen beantwoord over slapen in een hostel.

Lees meer

1 reactie

Cindy mei 20, 2020 - 2:46 am

Hoi,
Binnen een maand heb ik een camper mr lig snaxhts wakker omdat ik geen ervaring heb. De angst dat mensen mij raar gn bekijken met een camper alleen of dat ze nr mijn partner gn vragen terwijl die er niet is. Jouw artikel geeft me moed en doorzetting. Daarbij heb ik een ziekte die de reden is dat ik nog even wil kunnen reizen vooraleer ook dat gedaan is. Het zou tof zijn om contact te hebben met iemand die beetje me wijst op de dingen waarop ik zal moeten letten. De reis gaat vn België nr Alicante /Spanje. Daar kan ik in een huis vn familie verblijven totdat ik weer nr België vertrek. Mijn plan is om niet teveel per dag te rijden en er een week Max over te doen.
Heb ook 2 kleine en 1 grote hond bij die wel waken mr meer ook niet. Totaal niets agressief en zelfs bang van vreemden.
Mr het schrikt wel af denk ik vr mensen die opdringerig willen zijn. Ben niet meteen een lelijke vrouw dus ken wel iets van lastig gevallen worden. Dat zou ik zeer vervelend vinden als dat gebeurt dus mss toch mr niet rusten op een parking ?
Bedankt al vr het advies.
Grtz
Cindy

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.