Alleen reizen: 6 ideale bestemmingen

door Chantal
Alleen reizen bestemmingen

Natuurlijk is het in bijna elk land mogelijk om alleen te reizen. Zeker als je van een beetje avontuur houdt. Maar sommige landen zijn net even wat makkelijker dan andere landen om alleen te verkennen. Als beginnende solo reiziger kan het fijn zijn om te weten in welke landen je eenvoudig andere backpackers ontmoet en waar je gemakkelijk met het openbaar vervoer reist. Daarom een lijstje met 6 bestemmingen die perfect zijn om alleen te reizen.

Zes bestemmingen om alleen te reizen

1) Thailand
Thailand is eigenlijk dé perfecte bestemming voor wie voor het eerst alleen op reis gaat. Ook mijn eerst reis alleen ging naar dit populaire backpackersland in Zuidoost Azië. Thailand heeft het allemaal; heerlijk eten, mooie stranden, eeuwenoude tempels  en prachtige natuur. Binnenlandse vluchten zijn niet duur dus je kunt hier in korte tijd gemakkelijk veel zien. Je komt hier gegarandeerd andere solo reizigers tegen en het is eenvoudig om iemand te vinden om een stukje samen mee op te trekken. Zeker het noorden barst van de hostels en je hebt al een bed op een slaapzaal voor €3 per nacht!

Lees ook Alleen backpacken in Thailand en de 5 leukste hostel bij Khao San Road

2) Costa Rica
Costa Rica is eigenlijk het Thailand van Latijns-Amerika; een makkelijk te bereizen solo bestemming waar je gegarandeerd andere backpackers ontmoet.  Costa Rica wordt vaak genoemd als een van de veiligste landen in de regio. Bijna iedereen spreekt hier wel een woordje Engels dus Spaans is niet noodzakelijk. Wat Costa Rica uniek maakt is de prachtige natuur en de wilde dieren die je hier kunt spotten; apen, luiaards, tapirs, walvissen, dolfijnen, toekans en nog veel meer. Costa Rica heeft een ruim aanbod aan goede hostels, maar hou er rekening mee dat dit niet de goedkoopste bestemming is! Rondreizen is eenvoudig door het uitgebreide netwerk van comfortabele openbare bussen en de shuttle service die door de meeste hostels wordt aangeboden.

Lees ook Nicaragua of Costa Rica?

Alleen reizen Cambodja

3) Cambodja
Cambodja is een goedkope en veelzijdige bestemming voor solo reizigers. De bevolking is vriendelijk en behulpzaam en het land biedt een interessante mix van natuur, cultuur, strand en geschiedenis. Het indrukwekkende tempelcomplex Angkor Wat staat standaard op elke bucketlist, maar het land heeft ook minder bekende trekpleisters zoals de prachtige eilanden in het zuiden of de ongerepte natuur in het noorden.  Het land is relatief klein en je kunt er gemakkelijk met de bus reizen. Minibussen zitten vaak tot de nok toe vol, dus probeer waar mogelijk met de openbare bus te reizen. Lijkt het je leuk om op reis een aantal weken vrijwilligerswerk te doen? In Cambodja vind je op websites zoals Workaway tientallen mogelijkheden.

Lees ook Alleen backpacken in Cambodja

4) Nicaragua
Terwijl buurland Costa Rica bij uitstek geschikt is voor de natuurliefhebbers, heeft Nicaragua juist een mix van natuur en cultuur te bieden. Je vindt hier niet zo zeer een enorme hoeveelheid wildlife zoals in Costa Rica maar wel talloze vulkanen die je kunt beklimmen.  Bijkomend voordeel is ook dat Nicaragua een stuk goedkoper is dan buurland Costa Rica. Nicaragua is een populaire bestemming voor backpackers die een cursus Spaans volgen of willen leren surfen. Ik volgde Spaanse les in Granada en sliep een week bij een lokale familie thuis in een homestay.

Lees ook backpacken in Nicaragua en houd de politieke situatie in Nicaragua goed in de gaten.

alleen reizen Nicaragua

5) Vietnam
Vietnam is een populaire bestemming onder backpackers in Zuidoost Azië,  omdat het land zo veel te bieden heeft. Van miljoenen steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh tot rustige plekken in de bergen zoals Dalat en Sapa of het sprookjesachtige Hoi An aan de kust. In Vietnam kun je heerlijk eten en het eten is er ook nog eens spotgoedkoop! Vietnam is makkelijk te bereizen. Je vindt er een enorm netwerk van bussen maar ook genoeg andere opties zoals de trein, het vliegtuig of de easy rider tours waarbij je achterop de motor reist.

Lees ook Backpacken in Vietnam

Alleen reizen Vietnam

6) Colombia
Colombia is waarschijnlijk de vreemde eend in dit lijstje. Het land heeft haar reputatie namelijk absoluut niet mee, maar in de vijf weken die ik door dit land heb gereisd heb ik mij geen moment onveilig gevoeld. Je vindt er talloze goede hostels en ik heb er heel veel andere backpackers ontmoet. Veel Nederlanders ook! Een makkelijke manier om andere backpackers te ontmoeten in Colombia is door mee te gaan met tours zoals in Bogota de graffiti tour of de ‘free walking tours’ in Medellin. Als je naar Colombia gaat, is het zeker handig om een woordje Spaans te spreken. De locals zijn erg gastvrij en maken graag een praatje, maar spreken nauwelijks Engels.

Lees ook Backpacken in Colombia

In deze lijst staan alleen bestemmingen die ik zelf heb bezocht. Met welke landen zou jij deze lijst aanvullen?

Lees meer

10 reacties

Kimberley Griffioen juli 24, 2017 - 5:42 pm

Leuke blog! Ik ben o.a. ook nog alleen naar Indonesië en Zuid Afrika geweest, was ook prima te doen!

Reply
Alleenopreis juli 25, 2017 - 8:17 pm

Wat leuk! Ik ben zelf ook Indonesië geweest, heerlijk land inderdaad. Zuid-Afrika lijkt me ook erg bijzonder en staat hoog op mijn lijstje!

Reply
Tineke koning juli 24, 2017 - 6:57 pm

Geweldig artikel, nooit geweten over deze plekken om alleen te reizen. Je hebt mij verbaasd

Reply
Eline juli 24, 2017 - 8:19 pm

Ik wil al jaren zo graag naar Costa Rica maar twijfelde heel erg om alleen te gaan. Een stukje twijfel heb je nu weggehaald 😊 Nu nog even de moed (en het geld) verzamelen😉

Reply
Rowan juli 25, 2017 - 6:40 am

Wat een leuk artikel. Ik reis eigenlijk nooit alleen maar deze bestemmingen zou ik stuk voor stuk wel willen bezoeken!

Reply
Sofie juli 25, 2017 - 9:37 am

Leuk artikel!! Ìk denk er zeker aan om volgend jaar alleen naar Vietnam te trekken 🙂 Lijkt mij een fantastisch land! xx

Reply
Alleenopreis juli 25, 2017 - 8:18 pm

Zeker doen, Vietnam is echt de moeite waard! 🙂

Reply
Jeff the Travelogist juli 25, 2017 - 1:05 pm

Leuk artikel Chantal! Goede opties ook!

Reply
Carolien oktober 25, 2017 - 2:04 pm

Ik reis zelf niet tot zelden alleen maar zie we mooie bestemmingen in het lijstje staan. Ik heb Costa Rica al 2x bezocht en mijn eerste verre reis ging naar …Thailand 😉

Reply
Gabrielle oktober 27, 2017 - 5:21 pm

Leuke en verassende bestemmingen. Een vriendin heeft 6 maanden in Colombia gestudeerd en gaf inderdaad ook aan zichzelf nooit onveilig te hebben gevoeld.

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.