Alleen reizen als vrouw

door Chantal
Alleen reizen vrouw

Ik ben 1,65 meter lang, blond en heb geen zwarte band in karate of Jiu-Jitsu. Mijn ouders waren niet meteen enthousiast toen ik ze vertelde dat ik van plan was alleen op reis te gaan. En zelf vond ik het ook super spannend! Maar mijn verlangen naar avontuur was sterker dan mijn angsten. Ik heb inmiddels in meer dan 25 landen alleen gereisd en de meest bijzondere ervaringen meegemaakt. Laat je er dus niet van weerhouden om als vrouw alleen te reizen en de wereld te ontdekken!

6 tips voor alleen reizen als vrouw

1. Weet wat je wil
Je hebt bedacht dat je alleen op reis wil, om welke reden dan ook . Je vertelt je plannen vol enthousiasme aan vrienden of familie, maar ze reageren niet helemaal zoals verwacht. “Is dat wel veilig?”, “Waarom ga je niet met een vriend of vriendin” of erger “Wat moet jij daar nou helemaal alleen aan de andere kant van de wereld”. Ze maken zich zorgen om je. Je wordt bestookt met horrorverhalen uit  de krant of rampscenario’s bedacht door mensen die zelf nooit hebben gereisd, maar wel iets te vaak naar films zoals “Hostel” hebben gekeken.  En voordat je het weet begin je zelf ook een beetje te twijfelen of dit nou wel zo’n slim idee is. Denk daarom goed na over wat je zelf wil en wat het best voelt voor jou. Trek je eigen plan. Ben je vastbesloten? Ga ervoor, maak je dromen waar! Andersom geldt natuurlijk ook; laat je niet aan praten dat je de hele wereld over zou moeten reizen, als je dat zelf eigenlijk helemaal niet ziet zitten. Ben je een impulsief type? Lees je in, plan de eerste dagen van je reis en denk na over je budget. Ben je juist voorzichtig en vind je het heel spannend om alleen op reis te gaan, begin dan eerst eens met een kleine stap richting het avontuur.

2. Probeer het uit
De eerste keer alleen reizen is onwijs spannend. Twijfel je of alleen reizen wel echt iets voor jou is of maak je je zorgen om je veiligheid, begin dan met een klein reisje. Ga bijvoorbeeld eerst een weekje alleen op vakantie in Europa of maak een stedentrip. In veel steden vind je leuke, sfeervolle hostels die vaak ook activiteiten organiseren. Heb je nog nooit in een hostel geslapen? Doen! In hostels leer je namelijk heel makkelijk andere mensen kennen die ook alleen reizen en je zult zien dat veel hostels veel netter en schoner zijn dan je denkt (check de reviews!). Ook in Zuidoost Azië is het relatief makkelijk alleen reizen. Mijn eerste echte reis alleen was een vakantie van bijna 4 weken in Thailand, een relatief veilig land waar alles goed geregeld is en je veel backpackers ontmoet die ook alleen reizen. Zo raak je een beetje gewend aan het idee van alleen reizen en dat is goed voor je zelfvertrouwen. Ook je omgeving kan op deze manier een beetje wennen aan het idee van jou als wereldreiziger. En zes maanden backpacken in Zuid-Amerika kan altijd nog als het goed bevalt!

Wil je meer weten over welke bestemmingen ik aanraad? Lees dan ook 6 ideale bestemmingen

alleen reizen vrouw tips

3. Zoek andere alleenreizende vrouwen op
Je bent natuurlijk niet de enige die alleen reist. Er zijn veel vrouwen (en mannen) die alleen reizen dus als je een beetje sociaal opstelt, ben je waarschijnlijk nauwelijks alleen. Van te voren online een reisgenootje zoeken is ook een goede optie. Voor langere tijd of misschien alleen om mee te starten.  Samen optrekken is gezellig en bovendien; twee weten meer dan één. En je zit natuurlijk niet aan elkaar vast, bevalt het toch niet zo goed samen dan kun je altijd weer alleen verder reizen. Toen ik door de Balkan reisde, besloot ik op het station van Thessaloniki een andere trein te nemen dan ik van te voren had bedacht. Helemaal prima, want spontane acties maken het backpacken juist zo leuk. Ware het niet dat ik geen hostel had gereserveerd op de plaats van bestemming en dat er die avond een enorme onweersbui los brak. Het was donker, er was geen wifi op het station en er liep een man rond die zijn hostel aan het promoten was maar waar ik beslist geen goed gevoel bij had. Ik zag een ander meisje met een backpack en sprak haar aan. Ze zat in dezelfde situatie als ik en samen maakten we een plannetje. Ik belde een vriendin in Nederland en vroeg haar of zij op internet voor ons een hostel kon reserveren. Ze sms’te me het adres en even later zaten we veilig in de taxi op weg naar een fijn hostel.

4. Safety first
Een flinke portie gezond verstand en vertrouwen op je intuïtie; de twee meest waardevolle dingen voor een vrouw die alleen reist. Ik wil je absoluut niet bang maken, maar je bent alleen in een land dat je niet kent dus gebruik je gezond verstand. Loop ’s nachts niet alleen over straat en wees voorzichtig met drugs (ik ben sowieso geen voorstander, maar in sommige landen is dit echt een no go) en alcohol. Als ik op stap ga met mensen die ik net ontmoet heb, denk ik altijd even na over hoe ik aan het eind van de avond weer thuis kom; heb ik een goed gevoel bij deze mensen en is het waarschijnlijk ‘samen uit, samen thuis’ of neem ik voor de zekerheid wat extra geld mee voor een taxi en een visitekaartje met het adres van het hostel.  Probeer niet op de kosten te besparen wanneer het gaat om je veiligheid. Een taxi kost misschien wat meer, maar neem dan maar een drankje minder. Je leven is tenslotte meer waard dan die paar euro’s. Dit geldt ook wanneer je ’s avonds ergens aankomt waar je de weg niet kent. Probeer altijd overdag te reizen maar regel bijvoorbeeld een taxi vanaf het vliegveld of station via het hostel als het niet mogelijk is om voor donker aan te komen. Een van de leukste dingen van alleen reizen vind ik zelf de nieuwe mensen die je ontmoet. Mensen die je ontmoet door je open en sociaal op te stellen. Dit betekent echter niet dat je iedereen zo maar blindelings moet vertrouwen. Blijf altijd oplettend en volg je intuïtie. Voelt iets niet veilig, ga er dan weg.

alleen reizen vrouw tips

5. Wees duidelijk en zelfverzekerd
Als toerist val je vaak erg op in het buitenland. Zeker met blond haar. En ook bij de mannen. Net als in Nederland kan het gebeuren dat je nageroepen of –gefloten wordt. Of last hebt van opdringerige mannen. Dit verschilt enorm per land. In veel landen in Zuidoost Azië zijn mannen heel respectvol en kun je als vrouw gemakkelijk ongestoord alleen over straat. In Midden- en Zuid-Amerika is dit soms een ander verhaal. Deze landen kennen een echte machocultuur en het naroepen van vrouwen wordt vaak als normaal gezien. Over het algemeen is dit gelukkig vrij onschuldig (“hola princesa”). Het werkt vaak het beste om dit gewoon te negeren. Gedraagt een man zich echt opdringerig,  zeg dan duidelijk dat je daar niet van gediend bent. Kom voor jezelf op. Blijf rustig en probeer ook wanneer je bang bent een rustige, zelfverzekerde indruk te maken. Om ongewenste aandacht te voorkomen, kan het zeker helpen om wat meer bedekkende kleding te dragen. Kijk naar de kleding die de lokale vrouwen dragen om te zien wat gebruikelijk is in het land waar je reist.

6. Weet waar je slaapt
Voor welk type accommodatie je ook kiest, het is altijd slim om van te voren de reviews door te lezen. Er kan namelijk ook een keertje een slechte accommodatie tussen zitten met een vreemde sfeer of een louche eigenaar. Je wilt je natuurlijk wel veilig voelen op de plek waar je slaapt. Kom je ergens aan en heb je geen goed gevoel bij je kamergenoten, vraag dan of het mogelijk is om van kamer te wisselen. Zie je het hele hostel of hotel niet zitten, vertrek dan gewoon. Misschien kun je je geld nog terug krijgen, misschien ook niet. Het maakt niet uit. Het belangrijkst is dat je op een veilige plek bent, die vertrouwd voelt. Als dat een keertje wat meer kost, so be it. Zorg er dus altijd voor dat je nog wat geld achter de hand hebt voor dit soort situaties. Kom je later op de dag aan, boek dan van te voren een slaapplek via Airbnb of Booking (zeker in het hoogseizoen). Het is niet handig als je in het donker met al je waardevolle spullen van hostel naar hostel moet lopen om te kijken of er nog ergens een plekje vrij is. Vind je het geen prettig idee om de kamer te delen met mannen? Veel hostels hebben een ‘female dorm’, informeer hier even naar bij het maken van een reservering. Laat familie of vrienden regelmatig even weten waar je bent. Met Whatsapp kun je heel gemakkelijk met één druk op de knop je locatie delen.

Lees ook: Wat is een hostel? 8 vragen over wat een hostel precies is

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met alleen reizen. Reis je net als ik vaak alleen of ga je binnenkort voor het eerst alleen een reis maken? Laat een reactie achter onder dit bericht en deel je tips, ervaringen of vragen.

Lees meer

35 reacties

Claudia september 12, 2015 - 4:41 pm

Wat een leuk artikel met nuttige tips!! Bedankt.

Mijn eerste echte backpackreis gaat morgen van start. Ik begin in zuid-Afrika, vervolgens naar nieuw zeeland, Indonesië, Vietnam, Laos en Cambodja.
Ik hoop dat het helemaal goed gaat komen als alleen reizende vrouw haha.

Reply
Alleenopreis september 14, 2015 - 8:29 pm

Dankjewel Claudia. Heel veel plezier op reis, geniet ervan!

Reply
Judith september 12, 2015 - 6:21 pm

Op dit moment ben ik voor het eerst alleen op reis. Ik heb gekozen, om te oefenen, voor een stedentrip naar Kopenhagen. Ik vind het heerlijk, het hostel is super en op straat heb ik me nog geen moment onveilig gevoeld. Dat is thuis wel eens anders…

Reply
Alleenopreis september 14, 2015 - 8:31 pm

Leuk om te horen dat je het op deze manier aanpakt en het zo goed bevalt! Herken helemaal wat je zegt 🙂

Reply
Chantal september 14, 2015 - 7:22 am

In 2001 ben ik voor het eerst alleen op reis gegaan: stage in Australië. Naast mijn stage weinig tijd om veel te reizen, maar ik ben een paar dagen in Singapore geweest (bij mijn penvriendin en haar familie) vooraf aan mijn stage en een week in Brisbane erna in een hostel. Ik vond het heerlijk. Het was wel even spannend ja. Zeker bij de douane, die best lastige vragen stelde, voor mijn toen nog school-Engels 😉

10 jaar later ben ik voor 4 weken terug geweest, o.a. ook naar mijn oude stage plek. Het was geweldig! Australië is sowieso een heel relaxed land. Maar als je alleen reist (en in hostels slaapt) maak je heel makkelijk kennis met anderen.

Persoonlijk zou ik dat niet vooraf willen ‘organiseren’ door reisgenootjes te zoeken. Sta ervoor open en je maakt in je hostel of onderweg (in de trein bijv) heel makkelijk contact met leuke andere reizigers. Die spontane contacten zijn het leukst.

Nog wat tips:
* slaap bij locals (via airbnb bijv.). Dan leer je het land en de lokale gebruiken beter kennen.
* ga op (meerdaagse) excursies
* vertrouw op je gevoel/ intuitie (Geen goed gevoel bij iemand? Lekker negeren.)

Mijn volgende reis: wereldreis. 🙂 Nu niet alleen, maar met mijn vriend samen.

Reply
Alleenopreis september 14, 2015 - 8:34 pm

Mee eens! 🙂 maar als je voor het eerst alleen reist, kan het een hele geruststelling om te weten dat je de eerste dagen iemand hebt om samen mee op te trekken. Goede aanvullingen, dankje!

Reply
Klarinda maart 8, 2016 - 1:03 pm

Ik zou heel graag willen reizen bijv naar italie maar hoe begin je aan zoiets ik ben er verder niet zo bekend mee en spreek niet vloeiend engels ook heb ik geen rijbewijs, en wat zal je kwa geld ongveer kwijt zijn

Reply
Alleenopreis maart 13, 2016 - 8:08 pm

Hoi Klarinda, misschien kun je een keer beginnen met een weekend Milaan of Rome? Kijk eens op Skyscanner voor een ticket en op bijvoorbeeld Hostelworld voor een leuke plek om te overnachten. Wat je kwijt bent, hangt heel erg van de periode waarin je wil gaan. Succes!

Reply
Marizzy september 11, 2016 - 6:27 am

Bedankt voor dit leuke artikel! Ik ga volgend jaar 4 weken alleen naar Nieuw Zeeland en je hebt handige tips gegeven! Ben wel al vaker “alleen” in een groepsreis op vakantie geweest dus weet dat aansluiting vinden niet zo’n probleem moet zijn maar toch kriebelt inderdaad dat stukje veiligheid weleens in m’n buik… Maar heb er alle vertrouwen in dat het goed komt en vooral super veel zin in dit avontuur!! Wil al zo lang die kant op.

Reply
Alleenopreis oktober 16, 2016 - 12:26 pm

Gaaf Marizzy! Heel veel plezier in Nieuw-Zeeland! 🙂

Reply
Denise september 16, 2016 - 12:01 pm

Bedankt voor de handige tips! Ik ben van plan volgend jaar in mijn eentje een aantal maanden door Zuid-Oost Azië te gaan trekken. Nu had ik even een praktische vraag waar ik nergens iets over kan vinden: Is het mogelijk om in de zee te zwemmen als je in je eentje op reis bent? Want waar laat je je spullen dan?

Reply
Alleenopreis oktober 16, 2016 - 12:30 pm

Hoi Denise, ik probeer zelf altijd sowieso zo weinig mogelijk mee te nemen naar het strand. Misschien alleen een telefoon en klein beetje geld om wat te kopen op het strand. Soms vraag ik iemand die in de buurt zit even op m’n tas te letten en zet ik m’n tas daar. En je ontmoet onderweg of in hostels natuurlijk ook anderen die vast af en toe met je mee gaan naar het strand. Komt goed! 🙂

Reply
Nikki september 28, 2016 - 7:43 pm

Leuk en nuttig artikel om te lezen inderdaad! Op dit moment zit ik te twijfelen om een stedentrip te maken naar Barcelona in december, alleen. Het lijkt me echt heerlijk. Ik heb verschillende plekken van de wereld gezien maar ik was altijd samen met mijn vader. Nu ben ik 21 en wil ik zelfstandig nieuwe plekken ontdekken en er met mezelf even tussenuit. Echter vind ik het toch wel een beetje eng en zit ik te twijfelen of ik wel/niet moet boeken. Ik heb alles al opgezocht maar nog niks heb definitief gemaakt. Hoe heb jij/hoe hebben jullie jezelf zo ver gekregen om het wel te gaan doen? Tips? 🙂

Reply
Alleenopreis oktober 16, 2016 - 12:36 pm

Hi Nikki, leuk vraag 🙂 Misschien helpt het om eens na te denken of op papier te zetten wat je er precies eng aan vindt en die gedachten wat verder te onderzoeken? Wat mij zelf altijd ook wel helpt is het uitzoeken van een hostel en het bekijken van de plaatjes en reviews. Zo krijg ik een beetje een beeld van de plek waar ik precies heen ga en ook een gevoel er bij. Barcelona vind ik trouwens wel een onwijs goede plek voor een eerste stedentrip alleen. Het is een prachtige stad en je vindt er veel leuke hostels waar je makkelijk andere mensen die ook alleen reizen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt! 🙂

Reply
Merel februari 23, 2017 - 9:26 pm

Bedankt voor de handige tips en weetjes. Over 2 weken ga ik 2,5 week backpacken door Vietnam. Voor het eerst alleen, ik ben heel benieuwd! Spannend!

Reply
Alleenopreis februari 26, 2017 - 9:13 pm

Graag gedaan Merel 🙂 Vietnam is een prachtig land en veel mensen reizen er alleen. Je gaat er zeker een hele leuke tijd beleven!

Reply
Sofie juni 1, 2017 - 7:23 am

Wat een geweldig artikel! Ik denk er al een paar jaar aan om alleen verdere reizen te doen, omdat niemand dat ik ken hier interesse in toont. Maar het schrikt mij toch altijd weer wat af om zo echt helemaal alleen naar een land te trekken als meisje. Dit artikel heeft mij zeker veel inspiratie gegeven om er nog eens goed over na te denken en misschien eindelijk de stap te zetten 🙂 Heb jij ook ervaring met werken in het buitenland om zo de rest van je reis te kunnen betalen? En gaat dit vlot? x Sofie

Reply
Alleenopreis juni 2, 2017 - 3:05 pm

Wat een leuke reactie Sofie, dankjewel! En goed om te horen dat dit artikel je misschien helpt om de stap te wagen! Ik heb een paar gewerkt tegen kost en inwoning om zo op de kosten van mijn reis te besparen, check ‘Mijn ervaring met Workaway’ maar niet met betaald werk. Betaald werk in Europa of Australië is goed te doen, maar in andere landen is het vaak erg lastig om aan een werkvisum te komen. Succes met je plannen!

Reply
Eef juni 7, 2017 - 10:31 am

Hallo
Ik ben van plan om voor 6 dagen alleen naar Barcalona af te reizen. Mijn 1ste trip alleen. Ga daar 2 naar Be Prog ( muziek festival) en wil dan nog 3 dagen de stad bekijken. Hoe is het gesteld met het vervoer-kaartjes kopen op airport en de taal in Barca?..iemand nog tips?
Thanks. Groetjes van Eef

Reply
Linn juli 7, 2017 - 2:03 pm

Super leuk artikel!! Heb al een aantal keer alleen gereist maar ga over 2 maanden voor het eerst 9 maanden alleen de wereld rond. Vind het echt ZO ontzettend spannend!! Ben best wel onzeker en kan me dus ook over van alles druk maken 😉 Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die deze gevoelens ervaren! Bedankt voor je tips en het delen van je ervaringen!

Reply
Alleenopreis juli 10, 2017 - 11:08 am

Wat een gaaf vooruitzicht! Ik snap dat je best een beetje zenuwachtig bent, dat hoort er ook bij 🙂 Misschien geeft het wat rust om de dingen waar je je druk over maakt, eens op te schrijven. Als je er een paar dagen later naar kijkt, heb je er misschien wat afstand van genomen en kijk je er wel heel anders tegen aan. Het wordt vast een hele leuke tijd!

Reply
Veer juli 24, 2017 - 6:55 pm

Heel fijn artikel om te lezen! Ik wil zelf volgend jaar alleen 3,5 maand naar Zuid Amerika gaan waarbij ik een maand vrijwilligerswerk wil gaan doen in Ecuador en de andere maanden reizen door Peru, Bolivia en Chili. Vorig jaar ben ik samen met mijn vriend naar Thailand geweest, maar ik ga nu voor het eerst alleen. Ik moet zeggen, ik vind het heel erg spannend en ben vooral benieuwd hoe het vinden van een reis maatje gaat daar. Is dat net zo laagdrempelig is als in Azië? In ieder geval bedankt voor je tips!

Reply
Melissa augustus 10, 2017 - 9:21 pm

Wat tof om te lezen dat er nog meer vrouwen zijn die alleen op pad gaan! Voordat ik emigreerde naar Gran Canaria heb ik ook een tijdje alleen gereisd (en gewerkt) en zou het iedere vrouw aanraden! Als ze jouw tips meenemen gaat dat ook zeker toegekomen. Ben benieuwd naar je avonturen! Groetjes Melissa.

Reply
Josje augustus 20, 2017 - 8:29 am

Hi,
Zelf reis ik al jaren alleen en vind het heerlijk. Vaak word ik voor gek verklaard en heb ook heel vaak mensen over de film Hostel gehoord…..jammer dat hun wereld niet verder gaat dan een film. Misschien kunnen we eens samenwerken. Ben op dit moment bezig met de voorbereidingen voor een website/blog

Reply
Greet maart 2, 2018 - 6:07 pm

Hoi hoi,
Ik ben een vrouw met kind van 9j. We houden van reizen. tot voorkort deden we dat met mijn man. Maar aangezien deze overleden is is dat niet meer mogelijk. Dit jaar ga ik nog 2x naar Costa Rica waar ik door mijn onzekerheid/ angst om alleen te reizen een airbnb heb geboekt. Vanuit deze vaste standplaats wil ik (meerdere) dagjes weg plannen. In CR heb ik CR- vrienden waar ik mogelijk op terug kan vallen als het nodig zou zijn. Ondanks dat dit al spannend is wil ik graag mijn volgende reis in 2019 gaan plannen. Ik wil graag met mijn zoon naar Panama of Nicaragua. Bent u daar al eens geweest en denkt u dat het veilig genoeg is om als vrouw met kind te reizen? Als ik alleen was geweest had ik me mogelijk minder druk gemaakt dan dat ik nu doe. Ik wil namelijk niet dat er iets met mijn kind gebeurt.

Groetjes
Greet

Reply
Mirjam maart 20, 2018 - 8:21 am

Hoi allemaal,

Hebben jullie nog tips omtrent persoonsidentificatie?
Iets van een tag om je nek of pols met gegevens?
Niet te duur, comfortabel, fashionable 😉

Ben benieuwd!

Reply
Alice Verbraeken maart 29, 2018 - 11:00 am

Kun je als vrouw van bijna 65 nog in een hostel terecht? Ik zou dat wel eens willen proberen naar Londen of Rome voor een paar dagen.

Reply
Alleenopreis maart 29, 2018 - 11:18 am

Wat een leuke vraag Alice 🙂 Een heel enkele keer heeft een hostel een leeftijdsgrens maar dat staat dan altijd heel duidelijk aangegeven in de beschrijving van het hostel. Hostels vind je in alle soorten en maten, lees de reviews goed door om te kijken of het hostel biedt wat jij zoekt. Er zijn bijvoorbeeld echte ‘party hostels’ daar zul je weinig mensen van boven de 30 vinden maar er zijn ook kleinschalige, gemoedelijke hostels waar ook wat oudere backpackers komen en soms gezamenlijk gegeten wordt. Heb je mijn artikel over hoe het er aan toe gaat in een hostel ook al gelezen? Wat is een hostel? 8 vragen over wat een hostel precies is

Reply
alice verbraeken juni 4, 2018 - 7:10 pm

Ja heb er nu al veel over gelezen, ben toch maar van plan om een klein gezellig hoteleke te nemen. Voor alle zekerheid

Reply
Karin mei 27, 2018 - 5:29 am

Wat een leuk artikel en leuke reacties. Ik ben bijna 57 jaar en heb het alleen reizen ook ontdekt en vind het heerlijk.
Na wat alleen vakantiefietsen en een paar dagen Bulgarije ben ik pas 2 weken naar Zuid Italië geweest en kijk nu vol vertrouwen uit en heb ontzettend veel zin in 4-5 weken Nieuw Zeeland dit of volgend jaar.
Met nu al wat ervaring is het toch heel leuk om dit artikel te lezen, een bevestiging dat ik het goed doe maar ook de ervaring over landen en wat anderen willen en doen.

Ook leuk om te lezen dat Alice met 65 jaar er lekker alleen op uit gaat.
Ik heb mijn dochter 2 jaar geleden opgezocht toen ze in Australië was. Ik wilde niet in haar hostel wat meer een partyhostel was dus koos ik voor een rustiger hostel.
Moet eerlijk bekennen, ik was best onzeker, ik 55, nooit in een hostel geslapen maar voor het budget moest het, slaapzaal, meiden tussen de 18 en 30….maar het was leuk, ik had het getroffen met mijn slaapzaalgenoten, bij thuiskomst deelden we de ervaring van de dag en het was leuk om te horen hoe hun reis er uit zag. Ik kon niet anders dan respect hebben voor hun reis- en ontdekkingslust en het waren echt niet allemaal heel zekere meiden maar ze deden het wel.

In Italië heb ik voor appartementjes gekozen. 1e twee nachtjes Napels wel geboekt, erna via Booking steeds fijne goedkope adresjes gezocht. Op de bonnefooi is heel leuk en dat ging dus verrassend goed omdat ik sites als deze had geraadpleegd of dat wel verstandig was.

Nieuw Zeeland is voor mij haalbaar als ik kan besparen op overnachten. En ook weer dankzij iemand die zijn tips op internet heeft geplaatst gaat dat lukken, kamperen op DOCcampings. Dus mijn tentje gaat mee, niet te dure huurauto huren en dan slaap ik op de mooiste plekken en zie heel veel.

Ben echt blij dat mensen hun ervaringen delen en tips geven, dat helpt echt. Bedankt!

Reply
Alleenopreis mei 28, 2018 - 8:23 am

Bedankt voor je leuke reactie Karin! Fijn om te lezen dat het jou ook zo goed bevalt.

Reply
Marlies juli 2, 2018 - 7:54 pm

Ik vertrek over een paar dagen alleen naar Ierland voor 5 dagen. Ik ben 55 en heb al 36 jaar niet meer alleen gereisd. Spannend!! Ik heb echt leuke excursies geboekt, 2 nachten een hotel in Galway en 2 nachten een hostel in Dublin.

Reply
Alleenopreis juli 3, 2018 - 7:10 am

Wat leuk Marlies! 🙂 Heb je ook dit artikel met tips voor Dublin gelezen? Veel plezier!

Reply
Muriel oktober 16, 2018 - 10:58 am

Hoi! Wat een leuke site en artikel! Ik ben al een tijdje aan het nadenken om een weekje naar Italië te gaan, alleen. Maar hoe doe je dit met je koffer? Ik heb een nieuwe koffer dus wil liever geen backpack aanschaffen. Kun je je koffer zomaar naast je bed in een hostel zetten of is dit niet veilig?
Groetjes!

Reply
Alleenopreis oktober 17, 2018 - 7:45 am

Dankjewel! Ja dat kan prima. De meeste hostels hebben kluisjes. Soms zijn het kluisjes waar je hele backpack of koffer in past, soms kleinere kluisjes waar je je waardevolle spullen los in kunt stoppen. Neem wel altijd zelf een slotje mee voor op je kluisje.

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.