8 tips voor foodies op reis

door Helena - IndoRotterdammert
foodies reizen tips
Helena - IndoRotterdammert
Laatste berichten van Helena - IndoRotterdammert (alles zien)

Sinds een jaar weet ik dat ik eigenlijk liever alleen op vakantie ga dan met z’n tweeën of in een groep. Begrijp me niet verkeerd, het is heel gezellig om met anderen op vakantie te gaan. Maar als je alleen bent, kun je gaan en staan waar je zelf wilt. Ik ben een echte liefhebber van de lokale keuken op vakantie. Sterker nog, daar heb ik mijn werk van gemaakt door de promotie van eetculturen en traditionele keukens van over de hele wereld in Nederland. Ik kan mij mijn hele vakantie vermaken op zoek naar lokale culinaire specialiteiten en dat wil mijn reisgezelschap vaak niet. Dus dan maar alleen 😉.

Hoe kom ik aan mijn informatie over wat en waar ik lekker kan eten? Ik geef je hieronder een aantal tips:

1. Allereerst: good old Google. Termen als ‘local food’, ‘local specialties’, ‘food’ of ‘streetfood’ in combinatie met het land, de streek of stad waar je heen gaat, levert vaak al interessante informatie op.

2. Laat Tripadvisor zeker niet links liggen. Zelf beperk ik me niet tot alleen de top-10. Juist een paar pagina’s verder kom je leuke tips tegen waar niet iedereen al naar toe gaat.

eten op reis

3. Op Facebook kun je lid worden van de groep Global Foodrangin’ een initiatief van foodblogger en YouTuber The Food Ranger . Daar ontmoet je allerlei andere foodtravel junkies die je om tips kunt vragen. De leden zijn heel behulpzaam en er zijn regelmatig foodie bijeenkomsten om met een groep lekker van (street)food te genieten.

4. Lokale Engelstalige foodbloggers zijn ook altijd een goede bron voor inspiratie. Je kunt hun blog doorscrollen, maar ik heb al regelmatig een mailtje gestuurd naar een foodblogger of ze me een goede tip kunnen geven. Dat heeft vaak genoeg tot een leuk eetadresje of special gerecht geleid.

5. Vraag aanbevelingen op Facebook aan je vrienden. Laat weten waar je naartoe gaat en vraag aan je vrienden of ze daar een leuk eettentje kunnen aanbevelen. Werkt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld bezienswaardigheden of hotels. De aanbevelingen worden op de digitale kaart opgeslagen. In een opslag kun je dan zien waar alle locaties zich bevinden en je kunt doorklikken naar de Facebookpagina van die plek. De digitale kaart blijft bewaard op Facebook. Je kunt hem helaas niet direct overzetten naar Google Maps. Op Facebook kun je namelijk (nog?) geen route uitstippelen langs de aanbevelingen.

6. Op Google Maps kan dat wel! Wat ik altijd doe is alle plekken die ik wil bezoeken in Google Maps zetten. Via routebeschrijving kun je een route uitstippelen langs die plekken en opslaan op je telefoon. Zo heb je altijd de route inclusief navigatie bij de hand.

7. Ga zeker naar een lokale markt. De sfeer, de mensen, de verkoopwaar, de geuren en geluiden. Je leert daar zeker (een deel van) het lokale leven en het eten kennen.

foodies travel

8. Je hebt sowieso veel sneller aanspraak wanneer je in je eentje ergens bent dan wanneer je met z’n tweeën of in een groep reist. Zo zat ik in mijn eentje aan een enorme tafel in een ‘hawker centre’ in Singapore. De meneer die net iets later na mij een kommetje mie had bemachtigd, had overal kunnen zitten, maar koos ervoor om recht tegenover mij te gaan zitten. En al lijkt dat misschien wat ongemakkelijk, het was heel gezellig en aan het einde van ons gesprek ging ik met een aantal leuke lokale culitips weer op pad.

Ben jij net als Helena van het motto “will travel for food”? Hoe kom jij op reis aan de leukste tips op culinair gebied?

Lees meer

3 reacties

Rowan september 7, 2017 - 1:40 pm

Wat een leuke tips! Ik zet ook alle leuke hotspots in Google Maps, echt ZO handig! Die Facebook groep klinkt ook heel leuk, ga ik zeker even opzoeken!

Reply
Helena september 9, 2017 - 6:57 am

Ha Rowan, dankjewel. Je hebt misschien ook wel andere Facebookgroepen, maar deze vind ik het leukst. Vooral ook omdat het vooral Aziatisch eten is.

Reply
f berkenbos september 10, 2020 - 7:50 pm

Het is altijd leuk, wanneer je interessante blogs tegenkomt. Dank je voor het delen van deze tips. Sowieso kan ik ze zeker gebruiken, wanneer ik weer kan reizen. Ik volg ook andere groepen, want vaker kom je die unieke plekken niet tegen met een reisgids. Daarvoor moet je de lokale mensen goed kennen.

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.