6x goedkoop eten in Parijs

door Chantal
goedkoop-eten-parijs

Parijs is chique, charmant, romantisch maar ook best duur. Een cappuccino op het terras? Reken gauw op €5. Een driegangenmenu in een middenklasse restaurant? Zeker €65. Maar zoals in elke stad, kan je jouw tripje naar Parijs natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Voor low-budget reizigers heb ik een aantal plekken waar je goed en goedkoop kunt eten in Parijs op een rij gezet.

1 | Café de l’Industrie

Café de l’Industrie is een sfeervol, traditioneel restaurant in de gezellige wijk La Bastille. Op nummer 16 zit de originele locatie met een wat donker, klassiek interieur. Aan de overkant zit een tweede, modernere locatie. Je eet hier gerechten als eend, Boeuf bourguignon of entrecote. Een ‘plat du jour’ (dagschotel) kost hier slechts €12.

16 Rue Saint-Sabin | Open van 09:00 tot 02:00

cafe-industrie-parijs

2 | Le Traiteur Marocain

Le Traiteur Marocain is eenvoudig Marokkaans restaurant op het gezellige marktje ‘Marché des Enfants Rouges’ in de wijk le Marais. De verschillende tajines of couscousgerechten kosten ongeveer €10.

39 Rue de Bretagne | Open van 00:00 tot 14:00 en van 16:00 tot 20:00, gesloten op maandag

traiteur-marocain-parijs

3 | Pitzman

In de wijk le Marais, een van oudsher Joodse wijk,  vind je verschillende Koosjer restaurant. Restaurant Pitzman maakt misschien wel de beste falafel van Parijs. Een broodje falafel kost hier €6 en smaakt echt uitstekend. Je kunt het natuurlijk hier opeten, maar je zit veel leuker bij het Place des Vosges.

8 Rue Pavée | Open van 09:00 tot 23:30, gesloten op zaterdag en vrijdagmiddag

pitzman-parijs

4 | Quartier Latin

In de studentenwijk Quartier Latin vind je waarschijnlijk de meeste plekken om goedkoop te eten in Parijs. Aan de gezellige Rue Mouffetard vind je restaurants als L’Île de Crète (enorme porties typisch Grieks eten), Oi Sushi (goedgeprijsd sushi restaurant) en even verderop Joe Burger (populaire plek met weinig zitplaatsen, best burgers van Parijs). Voor ieder wat wils dus.

5 | Pink Mamma

Pink Mamma is een hippe, Italiaanse trattoria met chique interieur in de wijk Pigalle vlakbij Montmartre. Pizza’s of pasta’s kosten hier €12/€15. Pink Mamma maakt deel uit van de Big Mamma groep met verschillende locaties verspreid over Parijs, zoals Ober Mamma in de wijk Oberkampf en East Mamma in de buurt van La Bastille.

20bis Rue de Douai | Open van 12:00 tot 14:15 en 18:45 tot 22:45

Op zoek naar meer tips voor Parijs? Lees ook de 8 leukste wijken van Parijs en 10 tips voor Parijs.

6 | Picknicken

De beste en eigenlijk ook leukste manier om goedkoop te eten in Parijs is natuurlijk picknicken. De fijnste plek voor een picknick vind ik het park onder de Eiffeltoren. Neem je kleedje mee, stop bij de Franse supermarkt Franprix, haal een flesje wijn, een stokbroodje en een doosje aardbeien en geniet van het fantastische uitzicht. Priceless!

Lees meer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.