Lichtfestival Gent

door Chantal
lichtfestival gent

Dinsdag 30 januari kreeg ik samen met een aantal andere bloggers en journalisten een klein voorproefje van het Lichtfestival in Gent en wow, wat was dat gaaf! Door het gebruik van licht én video leken sommige kunstwerken zelfs tot leven te komen. Wat dacht je van een piano waarvan elke toets een stuk van de gevel van een gebouw verlicht als je er op speelt? Of een draak die een heel pand in vlammen op laat gaan? Langs een parcours van bijna 7 kilometer waren er maar liefst 36 verschillende werken te zien.

Het festival wordt één keer in de drie jaar georganiseerd. Even geduld dus nog tot de volgende editie, maar als het net zo spectaculair is als dit jaar is het zeker het wachten waard! Bovendien zien de historische gebouwen in Gent er sowieso prachtig uit in het avondlicht en is een bezoek aan de stad dus eigenlijk altijd de moeite waard. Met deze 10 leuke tips voor Gent ontdek je de leukste plekken.

‘Forgotten’ van Create. De draak die sinds 1377 op de toren van het Belfort van Gent prijkt, wordt gezien als het symbool van de stad.

‘Museum of the Moon’ van Luke Jerram

‘De Maanfluisteraars’ van Kopergietery. Elke lamp in dit werk stelt een kinderwens voor. Met op de achtergrond de toren van de Luminus stroomcentrale en het werk van Milosh Luczynski.

”Geluksvogels’ van Leefschool De Oogappel. Met vogelgeluiden.

Lees meer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.