Mijn wereldreis: de 10 shittiest moments

door Chantal
wereldreis

Ik ben gek op reizen. Ik vind het fantastisch en ik kan absoluut niet zonder. Tijdens mijn wereldreis heb ik genoten van de mooiste plekken, heerlijk eten, fantastische mensen en bijzondere ervaringen. Maar soms zijn er ook momenten waarop reizen gewoon even niet zo leuk is. Momenten waar ik nu om kan lachen maar die toen heel stom, smerig of ronduit bizar waren.

1) In een dorp in Costa Rica zonder geld komen te zitten, omdat de enige pinautomaat in het dorp eerst je pinpas, daarna je reserve pinpas van een andere bank en vervolgens ook je creditcard weigert.

2) Erachter komen dat je opeens helemaal onder de rode bultjes zit en dat die gekke bultjes steeds erger beginnen te jeuken. Bedbugs!

3) Bij aankomst in Myanmar dollars pinnen, je nieuwe dollarbiljetten opvouwen omdat ze anders niet in je portemonnee passen en je dan herinneren dat je iets had gelezen over dat in Myanmar alleen perfecte, ongekreukte biljetten worden geaccepteerd…

4) In Cambodja in een op het eerste gezicht idyllisch uitziend bungalowtje aan het strand, tot de ontdekking komen dat je je kamer deelt met een rat die je elke avond voor het slapen gaan even gezellig gedag komt zeggen.

5) Vervolgens in datzelfde bungalowtje een gebruikt condoom van de vorige gasten verstrikt in de klamboe van het bed vinden.

6) In Vietnam ’s avonds op weg terug naar je hotel achternagezeten worden door een roedel opgefokte straathonden.

7) Op de San Blas eilanden ontdekken dat de 65-jarige Zweed met wie je de dorm deelt, naakt slaapt. Zonder lakens.

8) Er aan het eind van de avond achter komen dat je nieuwe drinkingbuddies zijn vertrokken zonder de rekening te betalen. Of dat lijkt in ieder geval te zijn wat die grote, harige Bosnische portier je duidelijk probeert te maken.

9) Midden op de Caribische zee in een krakkemikkige speedboot in een storm terecht komen waarbij de ene na de andere golf over de boot slaat en het eiland waar de kapitein zonder kompas of gps op af koerst opeens nergens meer te bekennen is.

10) In Myanmar met de bus over bergweggetjes rijden waar zo veel kronkels in zitten dat  90% van je mede buspassagiers na een uur zit te kotsen en je nog 9 uur te gaan hebt (koptelefoon op, ogen dicht).

Lees meer

6 reacties

Hanneke oktober 19, 2017 - 5:59 pm

Dat klinkt idd behoorlijk shitty. Nummer 8, echt aso Ik heb er ook een paar. Zo wordt ik of Mn vriend ALTIJD ziek op vakantie. Ook als we maar een weekend weg gaan. En op dag 2 van de rondtrip door Italië ging ie door zn enkel. Dat werd 2 weken door Italië in een rolstoel. Heuvel op en af duwen. En naar Krakau dikke sneeuwstorm, vlucht geannuleerd en slapen met 100 andere mensen op campingbedjes in een of andere conferentiezaal. Van slapen kwam natuurlijk niks, zeker niet als er een paar Battle of the snurk spelen. Ook Best shit als je maar 4 dagen weg gaat…

Reply
Alleenopreis oktober 20, 2017 - 12:38 pm

Ohh wow wat een pech! Ik heb helaas ook een aantal annuleringen meegemaakt, dat kan echt vervelend zijn.

Reply
Anne-Marie oktober 19, 2017 - 8:58 pm

Hahaha kostelijk gelachen. Van mij mag je een blog schrijven over elk item want ben nu heel benieuwd naar het verhaal erachter 🙂 Al is nummer negen dan wel weer erg eng…. Blij dat je daar heelhuids uitgekomen bent

Reply
Alleenopreis oktober 20, 2017 - 12:36 pm

Haha, wie weet doe ik dat nog wel eens 😉

Reply
Shane oktober 20, 2017 - 8:45 am

Bedbugs kan ik over meepraten Verschrikkelijk! Jeuken als een gek! In Maleisie heb ik meegemaakt dat bij aankomst er geen lift aanwezig is terwijl die wel op de foto’s was aangegeven. In dr kamer waren er bloedspetters op de muren en op de lakens. De wc bril was ondergepiest met allemaal haar daarop.

Reply
Alleenopreis oktober 20, 2017 - 12:36 pm

Dat klinkt echt vreselijk…! 🙂

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.