Top 5 mooiste stranden Azië

door Chantal
mooiste stranden azie

Ik ben gek op zon, zee en strand. Deze combinatie zorgt bij mij voor ‘instant happiness’. Voeg daar een fijn boek of relaxte muziek aan toe en ik ben een tevreden mens. Tijdens mijn reizen door Azië heb ik dan ook heel wat verschillende stranden gezien. De mooiste vijf heb ik voor je op een rijtje gezet.

Mijn top 5 mooiste stranden van Azië

5 | Saracen Bay – Koh Rong Samloem, Cambodja

Ik trap af met nummer 5. De eilanden van Cambodja zijn een stuk minder bekend dan die van buurland Thailand. Maar wat betreft prachtige witte stranden en helderblauw water doet Koh Rong Samloem écht niet onder voor de Thaise eilanden.

Koh Rong Samloem

4 | White Beach – Port Barton, Filipijnen

Ben je in backpackersdorp Port Barton op het eiland Palawan? Huur dan een bootje voor een dag en laat je afzetten bij het prachtige White Beach. In de buurt van Port Barton vind je trouwens nog veel meer prachtige stranden. Boek een boottochtje bij een van de aanbieders op het strand en ga lekker een dagje varen, snorkelen en barbecueën.

Backpacken Filipijnen white beach

3 | Linapacan, Filipijnen

Linapacan is een eiland tussen El Nido en Coron in de provincie Palawan. In tegenstelling tot El Nido en Coron is Linapacan nog totaal niet ontdekt door het massa toerisme, omdat je hier alleen kunt komen met een boottocht van drie of vier dagen

BuhayIslaFilipijnenElNidoCoron

2 | Mawun, Kuta – Lombok, Indonesië

Kuta, Lombok was voor mij het hoogtepunt van mijn reis door Indonesië. Heerlijk op de scooter rond touren over het eiland en alle prachtige stranden ontdekken. In tegenstelling tot Bali is het hier ook nog eens heerlijk rustig.

lombok

1. Koh Rayang Nok (Koh Mak), Thailand

Vanaf het strand van Koh Mak peddelde ik een kano naar het paradijselijke Koh Rayang Nok. Wat een prachtige plek en het mooiste van alles; het is heerlijk rustig.

Koh Mak_2

Lees meer

1 reactie

roos juli 18, 2015 - 5:13 pm

Prachtige stranden. In Indonesië ben ik ook geweest maar de andere zou ik ook graag aan mijn lijstje toevoegen. Voor mij horen de stranden in Mexico ook bij de toppers.

Reply

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.