Mijn top 10 mooiste stranden

Buhay Isla Filipijnen El Nido Coron

Ik ben gek op zon, zee en strand. Deze combinatie zorgt bij mij voor ‘instant happiness’. Voeg daar een fijn boek of relaxte muziek aan toe en ik ben een tevreden mens. Tijdens mijn reizen heb ik dan ook heel wat verschillende stranden gezien. De mooiste tien heb ik voor je op een rijtje gezet.

10. Tulum, Mexico
Het bij backpackers populaire Tulum ligt in het zuiden van Mexico op het schiereiland Yucatan. Door de aanwezigheid van de Maya ruïnes, is dit niet alleen een mooi strand maar heeft het ook nog eens een interessante geschiedenis!

backpackenMexico

9. Praia Dona Ana – Lagos, Portugal
Misschien wel de mooiste stranden van Europa vind je in Portugal. Dit spectaculaire strand vind je op loopafstand van het gezellige stadje Lagos in de Portugese Algarve.

Strand Lagos

8. Saracen Bay – Koh Rong Samloem, Cambodja
De eilanden van Cambodja zijn een stuk minder bekend dan die van buurland Thailand. Maar wat betreft prachtige witte stranden en helderblauw water doet Koh Rong Samloem echt niet onder voor de Thaise eilanden.

Koh Rong Samloem

7. Praia da Marinha – Carvoeiro, Portugal
Zou dit het mooiste strand van Portugal zijn? Praia da Marinha wordt omgeven door ruige rotspartijen en kliffen. Het wordt vaak vergeleken met het strand van de Twaalf Apostelen in Australië.

Alleen op vakantie in Portugal

6. Little Corn Island, Nicaragua
De Corn eilanden; een stukje Caraïben in Nicaragua. Er wordt hier geen Spaans maar Engels gesproken en er hangt een fantastische ‘eiland vibe’.

P1190125

5. White Beach – Port Barton, Filipijnen
Ben je in backpackersdorp Port Barton op het eiland Palawan? Huur dan een bootje voor een dag en laat je afzetten bij het prachtige White Beach.

Backpacken Filipijnen white beach

4. Chichime – San Blas, Panama
Voor de Caribische kust van Panama liggen meer dan 350 eilanden die samen de eilandengroep San Blas vormen. Ongeveer veertig eilanden worden bewoond door de Kuna Indianen. Een bezoek aan San Blas is een unieke ervaring!

P1190385

3. Linapacan, Filipijnen
Linapacan is een eiland tussen El Nido en Coron in de provincie Palawan. In tegenstelling tot El Nido en Coron is Linapacan nog totaal niet ontdekt door het massa toerisme, omdat je hier alleen kunt komen met een boottocht van drie of vier dagen

BuhayIslaFilipijnenElNidoCoron

2. Mawun, Kuta – Lombok, Indonesië
Kuta, Lombok was voor mij het hoogtepunt van mijn reis door Indonesië. Heerlijk op de scooter rond touren over het eiland en alle prachtige stranden ontdekken. In tegenstelling tot Bali is het hier ook nog eens heerlijk rustig.

lombok

1. Koh Rayang Nok (Koh Mak), Thailand
Vanaf het strand van Koh Mak peddelde ik een kano naar het paradijselijke Koh Rayang Nok. Wat een prachtige plek en het mooiste van alles; heerlijk rustig.

Koh Mak_2

1 Comment

  • Prachtige stranden. In Indonesië ben ik ook geweest maar de andere zou ik ook graag aan mijn lijstje toevoegen. Voor mij horen de stranden in Mexico ook bij de toppers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *