Over mij

door Chantal

Tijdens mijn studie vertrok ik voor het eerst alleen naar het buitenland om een half jaar in Engeland te studeren. Na het inleveren van mijn scriptie ging ik drie maanden naar Rome om Italiaans te leren en daarna volgde al snel mijn eerste  backpack avontuur. Vier weken alleen rondreizen in Thailand. Sindsdien heb ik heel veel reizen, vakanties en stedentrips in mijn eentje gemaakt. Ik heb zelfs mijn baan opgezegd om een jaar lang te kunnen reizen, een fantastische ervaring!

Veel mensen denken dat het eenzaam is om alleen te reizen of misschien zelfs gevaarlijk. Maar mijn ervaring met alleen reizen is dat ik juist zelden alleen ben. Ik ontmoet gemakkelijk andere reizigers en maak onderweg nieuwe vrienden. Ik word met open armen ontvangen door locals, die hun Engels willen oefenen of vol lof zijn over mijn nog lang niet zo fantastische Spaans. Tenzij ik natuurlijk een dagje niks anders wil dan op het strand liggen met een goed boek, dan geniet ik met vollen teugen van het alleen zijn. Dat is voor mij de charme van het alleen reizen; nieuwe mensen ontmoeten, mijn eigen plan trekken. Of dat nou tijdens een stedentrip is van een paar dagen, een talencursus of een paar maanden backpacken door Azië, dat maakt voor mij niet uit.

Wie ben ik? Ik ben iemand die de wereld wil ontdekken en  avonturen wil beleven. Ik ben nieuwsgierig, gek op lekker eten, kampioen backpack inpakken, niet bang voor het onbekende en liefhebber van ‘niets-inclusive’ reizen. Altijd op zoek naar de goedkoopste tickets, low-budget plekken om te overnachten en de leukste adresjes om te eten en te shoppen.

Contact
Heb je een vraag of opmerking over een artikel? Neem contact op via Facebook.
Wil je samenwerken? Leuk, stuur een mailtje naar contact@alleenopreis.net

P1190753_2