Welke reisverzekering is geschikt voor backpacken?

door Chantal
2 reacties
reisverzekering backpacken

Als je voor langere tijd gaat backpacken is het slim om even stil te staan bij hoe je verzekerd bent. Niet alleen de kosten, maar ook de voorwaarden en vergoedingen die verschillende reisverzekeringen bieden lopen namelijk flink uit een.

Zijn gevaarlijke sporten gedekt?

Als je houdt van outdoor activiteiten zoals raften, abseilen en parachutespringen is het handig om even te kijken of je reisverzekering een dekking biedt voor ‘gevaarlijke sporten’. Sommige verzekeraars keren namelijk niet uit wanneer schade het gevolg is van deze sporten. Duiken wordt wel door bijna iedere reisverzekering standaard gedekt. In een enkel geval moet het in een aanvullende module (soms gecombineerd met wintersport) meeverzekerd worden.

Neem je waardevolle spullen mee?
Bij de meeste verzekeringen is je smartphone standaard tot maximaal €250 verzekerd en een laptop, tablet en camera vaak tot maximaal €1250. Neem je nieuwe spullen mee die meer waard zijn dan deze bedragen dan loont het de moeite om te kijken naar een verzekering waarop je deze dekking kunt uitbreiden. Dit kan bijvoorbeeld bij Univé, Ohra en Allianz.

Hoe lang ga je op reis?
Voor verzekeraars telt het aantal ‘aaneengesloten’ vakantiedagen. Als je een jaar lang gaat reizen, maar tussendoor een paar weken naar huis gaat, geldt dat dus niet als een jaar aaneengesloten reizen.

  • Korter dan 2 maanden – elke doorlopende reisverzekering is geschikt
  • Langer dan 2 maanden, korter dan 6 maanden – kijk in onderstaand overzicht naar de verzekeringen voor 180 dagen
  • Langer dan 6 maanden, korter dan een jaar – kijk in onderstaand overzicht naar de verzekeringen voor 365 dagen
  • Langer dan een jaar – zoek een speciale ‘wereldreisverzekering’ zoals Special Isis (de Goudse), Tasman of Globetrotter (Allianz)

Wil je gaan werken tijdens het reizen?
Is jouw reis puur vakantie of ben je ook van plan om te gaan werken tijdens het backpacken? Veel reisverzekeringen bieden geen dekking wanneer je gaat werken in het buitenland. Vrijwilligerswerk wordt door een aantal verzekeraars wel standaard gedekt. Soms is het mogelijk een aanvullende module ‘zakenreis’ af te sluiten waarmee werken gedekt is.

Wat houdt de dekking ongevallen of medische kosten in?
De ongevallendekking keert een bepaald bedrag uit wanneer je tijdens je reis komt te overlijden of blijvend invalide wordt. Zeker als je geen uitvaart- of arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt, kan het slim zijn om deze dekking te overwegen.

De dekking medische kosten (ook wel geneeskundige kosten of ziektekosten genoemd) geeft recht op een vergoeding voor spoedeisende medische hulp. Dit is vooral belangrijk wanneer je naar een land reist waar de medische kosten hoger zijn dan in Nederland. Sommige verzekeraars keren ook uit wanneer de medische kosten die je in het buitenland hebt gemaakt onder het eigen risico van je zorgverzekering vallen.

Vergelijken reisverzekering backpacken

De prijzen die genoemd staan in onderstaand overzicht zijn gebaseerd op een doorlopende reisverzekering met werelddekking, annuleringsdekking (tot €1500) en dekking voor medische kosten en ongevallen. Wintersport, dekking voor contant geld en hulpverlening auto zijn niet meeverzekerd. In het overzicht staan verzekeraars die een doorlopende reisverzekering bieden met een dekking van minimaal 180 dagen en maximaal 365 dagen aaneengesloten reizen.

Bekijk je de tabel op je mobiele telefoon? Klik dan op de + voor elke rij om meer informatie uit te klappen.
 Kosten per maandGevaarlijke sportenDagenBagage TelefoonLaptop/tablet/cameraEigen risicoVrijwilligerswerkOverig  
Aegon€8,25 (All Risk)Verzekerd180€2500 €250€500Geen (mogelijk om zelf eigen risico te kiezen)Apart module 'zakenreis' nodig-Premie doorberekenen
Univé8,38Veel actieve sporten zijn verzekerd180 (60 mogelijk)€2500 € 250€1500€50 per gebeurtenisVerzekerd-Premie berekenen
FBTO€12,31Uitgesloten365 €2500 €250€1250€100 per gebeurtenisVoor vrijwilligerswerk, stage of studie aanvullende module zakenreis nodig365 dagen verzekerd met module Lang op reis. Ook voor duiken is een aparte module nodig. Premie berekenen
Centraal Beheer€14,43Uitgesloten180 (60 en 365 mogelijk)€2000€160€1250GeenVerzekerdPremie berekenen
OHRA€15,02Uitgesloten180 (45, 90, 365 mogelijk)€2500€250 (tablet en smartphone)€1250€70 per reisUitgeslotenGoedkopere basisdekking mogelijk Premie berekenen

Peildatum 16 november 2018

25 Euro korting airbnd

Lees meer

2 reacties

Bart juli 16, 2018 - 5:49 pm

Hallo l!
Binnenkort vertrek ik voor onbepaalde duur (zeker minimum een jaar) op avontuur.
Ik weet dat ik verplicht mij moet uitschrijven uit mijn gemeente (woonnachtig in Belgie) en ik geen adres meer zal hebben alsook zorgverzekering verlies,wat normaal is. Hoe kan ik mij tijdens mijn reis dan verzekeren? (mits ik geen adres meer heb sinds uitschrijving gemeente… ) een reisverzekering aanvragen vóór ik me uitschrijf een optie?
graag had ik wat advies hiervan willen krijgen

Reply
Alleenopreis juli 16, 2018 - 5:58 pm

Hoi Bart, in Nederland zijn er een aantal reisverzekeringen die dekking bieden als je langer dan een jaar op reis gaat. Dat zijn Special Isis (de Goudse), Tasman en Globetrotter (Allianz). Ik weet niet welke verzekeraars dat in België zijn maar ik denk dat zij jou de beste informatie kunnen geven. Succes!

Reply

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.