Review: Rugzak Thule Stir

door Chantal
Backpacken in Ierland met de Thule Stir rugzak

Naast mijn grote backpack met wieltjes neem ik altijd een daypack mee als ik een lange reis ga maken. Na jaren trouwe dienst was mijn North Face rugzak nodig aan vervanging toe. Ik ging op zoek naar een backpack met een inhoud van ongeveer 30 liter en een heupgordel omdat ik er trekkings van meerdere dagen mee wil kunnen lopen. In mijn zoektocht stuitte ik op de tassen van het Zweedse outdoormerk Thule.

Thule Stir 35 liter

Van Thule mag ik de Stir Hiking Pack uitproberen op mijn vakantie in Ierland. Ik ben van plan daar veel te gaan hiken en aangezien ik maar een weekje ga, moet ik het wel kunnen redden met alleen deze rugzak met een inhoud van 35 liter.

Eerste indruk
De Thule Stir is een mooie, stevige backpack met een strak Scandinavisch design. De variant voor vrouwen is in vier kleuren verkrijgbaar; groen, oranje, blauw en grijsblauw. Ik vind de blauwe kleur het leukst. De heupgordel van de tas zit vast met klittenband, wat betekent dat je hem ook los kunt halen wanneer je de band niet gebruikt. Handig! Wel moet ik even wennen aan de treksluiting van de tas. Je sluit deze tas namelijk niet af met een rits, maar met een koord en een haakje. Thule noemt dit een ‘stormflap’.

Thule stormflap

Inpakken
Alles wat ik klaar gelegd heb voor mijn week in Ierland past precies in de tas. Vijf t-shirts, twee longsleeves, een broek, sokken, ondergoed, slippers, een grote toilettas, een wereldstekker, een oplader, een selfiestick/statief, een notitieboekje, een (dun) boek en tot slot een paar schoenen. De schoenen stop ik in de zakken aan de zijkant van de tas op de plek waar je normaal een waterfles bewaart. In deze zakken zit een elastiek waardoor er net een schoen in past. Deze vakken kunnen niet dicht en je kunt er dus geen kleinere, losse spullen in bewaren. Die kunnen wel in het vak aan de voorkant van de tas (met drukknoopsluiting), de vakjes op de heupgordel met rits of in een van de twee vakken in de tas. Aan de voorkant van de tas zit een handig vakje waar mijn telefoon (Samsung Galaxy S8) precies in past.

Voor- en nadelen van de Thule Stir

Na een week in Ierland waar ik de rugzak uitvoerig heb kunnen testen tijdens korte en lange wandeltochten in alle weersomstandigheden, ben ik erg tevreden over het gemak en comfort van de tas. In vergelijking met mijn oude backpack, heeft deze rugzak overduidelijk een flink aantal pluspunten.

  • Ruime, lichte backpack met veel opbergvakjes
  • Veel bandjes aan de tas waar je extra bagage zoals een waterfles, slaapzak of schoenen aan kunt vastmaken (met eventueel een haak)
  • Handige ritssluiting aan de zijkant van de tas waardoor je makkelijk bij de spullen onderin het grote vak kunt
  • Inclusief regenhoes die uit een vakje aan de voorkant van de tas komt
  • Luchtdoorlatend en verstelbaar rugpand
  • Lang hengsel aan de bovenkant van de tas waar je tas makkelijk aan kunt oppakken of ophangen
  • Handig vakje aan de voorkant van de schouderband voor je mobiele telefoon
Rugpand Thule rugzak

Luchtdoorlatend en verstelbaar rugpand en vakje voor je telefoon

Maar er zijn ook twee punten die ik minder fijn vind in vergelijking met mijn oude backpack.

  • Ik blijf stuntelen met de treksluiting
  • In het vak voor het drinksysteem past mijn laptop niet

Bij mijn oude North Face rugzak was het vak voor de waterzak in de rugzak groot genoeg om ook mijn laptop in te vervoeren. Handig, omdat ik de rugzak vaak als tweede tas gebruik tijdens langere reizen om mijn waardevolle spullen in te bewaren. Bij de Thule Stir is dit vak helaas te klein voor mijn 14 inch laptop.

Eindoordeel
Al met al ben ik erg positief over deze tas. Ik vind het draagcomfort een van de belangrijkste punten van een rugzak en dat is bij de Thule Stir dik in orde. Ook de regenhoes komt goed van pas in een land als Ierland 🙂 Deze tas gaat zeker mee op mijn volgende meerdaagse trekking!

De Thule Stir 35 liter kost €119,95 en is te bestellen in de webshop van Thule.

Lees meer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.