Snel Spaans leren voor beginners

door Imke
snel spaans leren voor beginners
Imke
Laatste berichten van Imke (alles zien)

DuoLingo eat your heart out. Neem deze zeven do’s ter harte wanneer je snel de Spaanse taal snel onder de knie wilt krijgen. Vamonos!

Spaans is niet alleen een prachtige taal, het is een wéreldtaal! Eentje waarvan je sowieso de basics wilt beheersen als je naar Latijns-Amerika afreist. Want een woordje Engels.. mwhaa dat komt voor veel latino’s mañana mañana wel een keer. Met deze zeven tips leg je een goed fundament voor de basisbeginselen van het Spaans.

Spaans leren voor beginners: 7 tips

1 | Begin bij het begin
Zorg dat je de tegenwoordige tijd beheerst, alvorens je naar de verleden tijd gaat. De Spaanse verleden tijd is namelijk complex en kent meer tijden dan wij in het Nederlands gewend zijn. First things first. ‘Ik praat, ik eet, ik woon’ it is 😉

2 | Wie schrijft die blijft
Bij het leren van elke nieuwe taal geldt: schrijf! Lezen en praten is leuk, maar schrijven beklijft pas echt. Schaf bijvoorbeeld een leuk notitieboekje aan waardoor je gemotiveerd bent om oefeningen op te schrijven en ga los!

spaans leren

3 | Zoom in op zinsconstructies
Lees en vertaal simpele zinnen als “Ik gaf hem het boek” en “Hij is beter dan ik” met volle aandacht. Door zinnen als deze te analyseren, krijg je een idee wat er in de Spaanse taal gebeurt met het lijdend voorwerp, hoe vergelijkingen worden gemaakt, etcetera.

4 | Groepeer werkwoorden
Dé worsteling voor velen bij het leren van een nieuwe taal zijn de werkwoorden. In het Spaans is dit niet anders. Gelukkig zijn de regelmatige werkwoorden easy peasy onder te verdelen in drie categorieën: eindigend op -AR -ER en -IR. Groepeer deze voor jezelf en leer van elke groep een veelgebruikt werkwoord uit je hoofd, zodat het daarna enkel een kwestie wordt van ‘uitgangen plakken’. Vervolgens hoef je je voor de overige werkwoorden ‘alleen maar’ te focussen op de onregelmatigheden.

5 | Omarm uitzonderingen op de regel
Heb je éindelijk een bepaalde regel of werkwoord onder de knie, is er weer een uitzondering die je compleet in verwarring brengt. Het Spaans zal je verrassen, maar echt, oefening baart kunst. Er komt een moment dat je niet beter weet dat het bijvoorbeeld ‘el día’ (de dag) is in plaats van ‘la día’.

6 | Herhaling is key
Iets nieuws leren, vergt repetitie. Het gaat niet zonder slag of stoot en zéker niet van de ene op de andere dag. Gun jezelf de tijd om met deze toffe taal bezig te zijn en heb er vooral lol in. Wanneer je jezelf aan een dagelijkse dosis oefening committeert, kan het niet anders dan dat je feeling voor de taal zal toenemen.

7 | Dompel jezelf helemaal onder
Last but not least, zorg dat je in het Spaans gaat dromen. Hoe meer je de taal om je heen hoort en ziet, hoe beter. Kijk een van deze Spaanse Netflix series, zap naar een Spaanse zender en draai Enrique Iglesias (of een andere Don Juan) helemaal grijs.

Wanneer je momenteel niet verder komt dan “Hola, dos cervezas por favor” en je ook staat te popelen om een basic gesprek te kunnen voeren in het Spaans help ik, Imke, je graag verder met mijn online cursus. Hasta pronto!

 

Lees meer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.