5x Spaanse series op Netflix

Spaanse series Netflix
Nicolien

Nicolien

Ik ben Nicolien, 34 jaar en heb inmiddels 42 landen bezocht. Ik heb alleen gereisd, met vrienden en sinds 2009 reis ik met mijn man Auke. Nou ja, meestal dan. Alleen reizen blijft zijn voordelen hebben en daar maken we allebei graag gebruik van!
Nicolien
[starbox]

Ik ben begonnen met het leren van Spaans toen ik besloot om twee maanden door Colombia te gaan reizen. Nu ik weer in Nederland ben, kijk ik veel Spaanse series op Netflix. Ik voel me een stuk minder schuldig als ik drie afleveringen achter elkaar zit te kijken omdat ik eigenlijk mijn Spaans aan het oefenen ben 🙂

Mijn favoriete Spaanse series op Netflix

Ik heb vorig jaar zo’n drie maanden wekelijks privé les gehad. Mijn docente raadde me aan om eens een Spaanse serie te gaan kijken. Om de taal regelmatig te horen. Als echte Spaanse raadde ze me twee series aan die zich in Spanje afspelen; Velvet en Grand Hotel. Het Spaans dat in deze series gesproken wordt, komt dus overeen met wat ik tijdens de les leerde. Na een aflevering Velvet was ik helemaal afgeknapt. Bold and the Beautiful in het kwadraat 🙁 Er moeten toch betere series zijn?

Las Chicas del Cable (Cable girls)

Met stip op 1! Ik houd van drama, romantiek en sterke vrouwen in een historische setting. Deze serie heeft het allemaal. Vier telefonistes die zich ontwikkelen en ontworstelen begin jaren 20. Ik heb de serie twee keer gekeken: de eerste keer met Nederlandse ondertiteling en de tweede keer met Spaanse ondertiteling. Dat laatste ging toch wel erg snel. Misschien toch nog een keer kijken?

Club de Cuervos

Een Mexicaanse serie over een broer en een zus die een voetbalteam leiden. Klinkt saai? Zeker niet! Isabel en haar broertje Chava zijn het continu oneens met elkaar en het gebrek aan wederzijds vertrouwen zorgt voor hilarische blunders. Het Mexicaans Spaans gaat wat langzamer dan het Europese Spaans en dat maakt het makkelijker te volgen maar aan de ‘slang’ moest ik even wennen. Ik kan niet wachten tot dat seizoen 3 beschikbaar is! En ik houd niet eens van voetbal 🙂

Ben je net begonnen met Spaans? Lees ook Snel Spaans leren voor beginners: 7 tips

La Casa de Papel (Money heist)

Een super spannende serie die wat weg heeft van Ocean’s Eleven. Een bijzondere groep criminelen met uiteenlopende karakters en achtergronden overvallen de Spaanse Munt in Madrid. Het trage tempo van de serie intrigeert me. De groep spendeert dagen, weken in het gebouw. Gaat het ze lukken om weg te komen met de buit?

Ingobernable

De eerste aflevering waarbij de Mexicaanse president vermoord wordt, greep me direct. De serie wordt al snel minder goed door verhaallijnen die vreemd ingekort worden. Toch bleef ik kijken; ik wilde weten wie het gedaan had en waarom. Seizoen 1 eindigt met een ware cliff hanger. Ik kijk uit naar het vervolg dat hopelijk iets beter in elkaar zit.

Tiempos de Guerra (Marocco, Love in times of War)

Ook deze serie speelt zich af in de jaren 20. Ik zei al dat ik van een historische setting houd. De serie begint met een elite groep verpleegsters die afreizen naar Marokko om voor hun soldaten te zorgen. De Spanjaarden voeren daar een oorlog tegen de Riffijnen. Soldaten en verpleegsters: drama en romantiek gegarandeerd. Ik moet toegeven dat deze serie nogal zoetsappig en voorspelbaar is en toch kan ik het niet laten de volgende aflevering te kijken.

Tip: Op Netflix is het bijna bij elke serie mogelijk om Spaanse audio en ondertiteling aan te zetten. Zo kun je dus ook jouw favoriete (Engelstalige) serie gebruiken om Spaans te leren.

Lees ook: 6 dingen die je moet weten als je Spaans wilt leren in Latijns-Amerika

1 Comment

  • Ik kan mij voorstellen dat bij het leren van een nieuwe taal je nogal benieuwd naar zal zijn. Ik ben ook aan het opfrissen van mijn Spaans, maar met series lukt het nog niet hoor.
    Ze praten veels te snel, vind ik. Ik versta enkele zinnen misschien, maar terwijl ik aan het verwerken ben, is de serie voorbij haha.

    Succes met de taal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.