5x tips voor Lima

door Vera
Lima tips
Vera
Laatste berichten van Vera (alles zien)

Lima, de hoofdstad van Peru, is voor veel reizigers het startpunt voor een reis door dit prachtige land. Voor iets meer dan 700 euro (retour) vlieg je vanaf Schiphol rechtstreeks naar Lima met KLM. Twaalf uur later kom je aan in deze heerlijke stad. Een perfecte plek om even te acclimatiseren voordat je het échte Peru gaat ontdekken. Lima voelt namelijk nogal westers aan in tegenstelling tot de rest van het land. Daarom raden veel reizigers aan niet te lang te blijven hangen. Ik ben het met ze eens dat je de leukste plekken van deze stad in twee volle dagen wel kan zien. Lima kent 43 districten, waarvan er drie zeker het bezoeken waard zijn. Deze wijken bieden veel opties voor foodies, kunstliefhebbers of party animals zoals ik, om hier wat langer te vertoeven.

1 | Downtown

Een bezoek aan het oude stadscentrum kan niet missen als je in Lima bent. Schattige straatjes in koloniale bouwstijl met als hoogtepunt het Plaza de Armas. Hier zijn de Spaanse invloeden duidelijk zichtbaar. Rondom het plein zijn vele kerken en theaters te vinden om nog wat extra cultuur te snuiven.

Lima centrum

2 | Miraflores

De populairste wijk van Lima is Miraflores. Hier vind je veel hostels en leuke barretjes en restaurants. Er is veel hoogbouw dus een bezoek aan één van de vele rooftop bars met een mooi uitzicht over deze immense stad is zeker een aanrader. Een wandeling over de Malecon langs de kust is een andere leuke manier om de veelzijdigheid van deze stad te ervaren. Als echte Dutchie kan je er natuurlijk ook voor kiezen deze grote stad te verkennen per fiets, bijvoorbeeld via Pedal Cartel Bike Rental.

Ik verbleef in deze wijk in het Kokopelli hostel. Centraal gelegen met een gezellige sfeer. Iedereen komt samen in de populaire rooftop bar – deze wordt zelfs druk bezocht door toeristen die niet in het hostel verblijven. De kamers zijn netjes en met gordijntjes rondom te bedden wordt er ook aan privacy van reizigers gedacht. Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid.

3 | Barranco

Deze charmante, bohemian wijk is de nieuwste hotspot van Lima. Het straatbeeld wordt bepaald door diverse kunstvormen. Veel graffiti, maar ook poëzie is op een creatieve manier in de architectuur verwerkt. Ook zijn er verschillende museums in deze wijk te vinden. Het Mario Testino museum is één van de leukste musea die ik ooit bezocht heb. De beroemde Peruviaanse portret- en fashion fotograaf exposeert hier zijn beste werk.

Het Kokopelli hostel biedt een walking tour aan door Barranco. Tour guide Lui vertelt met veel enthousiasme over de geschiedenis van deze populaire wijk. De tour wordt afgesloten met een heerlijke lunch bij Canta Ranita waar ik de lekkerste ceviche van mijn reis door Peru at.

Barranco lima

4 | Fonteinenshow

In Parque de la Reserva kan je voor 4 pesos genieten van een mooie avondwandeling. Hier vind je een aantal gigantische fonteinen die ’s avonds oplichten onder begeleiding van muziek, van ABBA tot de notenkraker. Een tikkeltje cheesy maar het is een spectaculaire show. Ga hier niet heen voor je rust; je loopt tussen de gillende kinderen en vele toeristen met selfiesticks 🙂

lima fonteinshow

5 | Food Capital

Lima wordt ook wel de gastronomische hoofdstad van Zuid-Amerika genoemd. Een bekende hotspot voor foodies is Restaurant Central. ’s Werelds nummer 5 (!) restaurant wordt gerund door sterrenchef Virgilio Martinez en is te vinden in Miraflores, Een geldboompje is wel wenselijk; het 17-gangen diner kost namelijk 555 pesos!

Ik besloot een kookcursus te volgen om zelf de geheime van de Peruaanse keuken te ontdekken. Door andere reizigers werd Skykitchen aangeraden. In 2,5 uur tijd leer je de vier populairste lokale gerechten maken, die je vervolgens mag opeten uiteraard! Deze gerechten zijn heerlijk maar wel vrij makkelijk te bereiden. Ideaal dus voor mensen die de basistechnieken van het koken nog onder de knie willen krijgen. SkyKitchen is een erg professionele organisatie met gediplomeerde koks die Spaans, Engels en Duits spreken.

Ik was samen met een Duits stel van middelbare leeftijd dus kreeg ik een Engels sprekende privé instructeur. Erg luxe natuurlijk, maar als solo reiziger had ik liever meer mensen ontmoet. Vrienden die mij deze cursus aan hadden geraden hadden een betere ervaring, zij zaten in een groep van 10 jonge mensen. Wellicht handig om tijdens het boeken te informeren naar de andere aanmeldingen. Een cursus kost 70 Amerikaanse dollars.

skykitchen lima

Lees meer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.