Waar is het first dates hotel in Italië?

door Chantal
Amalfi kust italie

Geniet jij ook zo van de Engelse afleveringen van het programma First Dates? De afleveringen die zijn opgenomen in het hotel in Italië vind ik nog leuker met de prachtige beelden van de Amalfi kust en de mix van Engelse en Italiaanse crew in het team van Maître Fred.

Het hotel heeft een prachtige ligging in het groen, een heerlijk zwembad en ‘s avonds is de tuin en de weg naar de kamers heel romantisch verlicht met talloze kleine lampjes. In het intro van elk aflevering wordt verteld dat het hotel zich aan de Amalfi kust bevindt en zie je de mooiste beelden van Amalfi. Ik heb de streek twee jaar geleden ook bezocht en het is er inderdaad prachtig. Spectaculaire kliffen die je kunt bewonderen vanaf het water en sprookjesachtige dorpen die tegen de rotsen aangebouwd zijn. Lees meer over mijn bezoek aan de Amalfi kust.

Maar elke keer als het programma begint met de uitnodigende tekst van de voice-over “The Amalfi coast, Italy. Playground of the rich and famous. But money can’t buy you love. For that there is only one destination, the First Dates hotel” vraag ik me af waar staat dat hotel nou precies? Tijd om dat even uit te zoeken!


Het First Dates hotel in Italië, oftewel het Aqua Petra hotel

De echte naam van het hotel blijkt het Aqua Petra hotel te zijn, of voluit het Aquapetra Resort & Spa. En de plek waar dit hotel gevestigd is, is ‘Telese Terme’. Dat zegt je waarschijnlijk niks want Telese Terme is een dorp met 6000 inwoners. Telese Terme maakt deel uit van de Italiaanse provincie Benevento. Het is een plek die in Italië bekend staat om zijn baden en kuuroorden aan de voet van de berg Pugliano. Het Aqua Petra hotel ligt op ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Napels, best een stukje landinwaarts dus en niet direct aan de kust. Dat verklaart ook de groene omgeving die je op televisie ziet. Wil je vanuit het hotel de Amalfi kust bezoeken dan ben je ongeveer zo’n 2 uur onderweg met de auto. Een andere optie is om vanuit Napels de boot te pakken.

De prijzen van de kamers van dit vier sterren hotel beginnen ongeveer bij €190 per nacht. Net als de First Dates gasten, kun je dineren in het luxe restaurant. Het hotel beschikt ook nog over een spa met binnenzwembad, dus zit het weer een dagje tegen dan kun je je hier alsnog goed vermaken.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van het Aqua Petra hotel.

Is dit hotel boven je budget of overnacht je liever wat dichterbij de Amalfi kust dan raad ik je de volgende hotels aan.

Overnachten in Sorrento

Sorrento is de perfecte uitvalsbasis om de Amalfi kust te bezoeken. Het is een klein, toeristisch stadje dat vaak als onderdeel van de Amalfi kust gezien wordt maar het is dat officieel niet. Vanuit Sorrento pak je de auto, bus of boot naar de dorpen aan de Amalfi kust. De boot is wat mij betreft echt een aanrader want dit is de meest relaxte optie.

Hotels in Sorrento:
Budget: Sea Room Sorrento
Mid-range: Hotel Sorrento City
Luxe: Grand hotel Cocumella (duur maar absoluut fantastisch hotel!)

Meer lezen over Italië? Droom weg bij de 10 mooiste plekken in Italië

Overnachten in Salerno

Als je op een plek wil overnachten die wat minder toeristisch is en wat meer een lokale vibe heeft, raad ik je Salerno aan. Deze wat grotere stad ligt ten oosten van de Amalfi kust en ook vanuit hier kun je met de auto, bus of boot de Amalfi kust bezoeken. Salerno heeft een echte Italiaanse sfeer en is een plek waar je prima aan het gevoel van massatoerisme kunt ontsnappen en samen met echte Italianen een pizza kunt eten bij de pizzeria zonder dat je iemand Nederlands hoort praten. Heerlijk! Als je vanuit Salerno nog iets verder naar het zuiden gaat, kom je uit bij de mooiste stranden van de regio Campanië. Ideaal dus wanneer je ook nog een paar dagen niks doen op het strand wil meepakken.

Hotels in Salerno:
Budget: Bed & Breakfast Antonello
Mid-range: Roof Garden
Luxe: Mareluna Penthouse

Lees meer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.